Uit drie gezichten samengesteld
blij, ernstig en droevig gestemd
Of je weer helemaal beter was
driemaal op het gezicht gekust
Hoe dat voelt, een wens geuit
wanneer ik je weer zag en je zei
als in een droom: neem een trein
een gele bus stopt bij mijn deur
Alleen de plaats noemde je niet
ook niet het nummer van de bus
ging op pad en verdwaalde hopeloos
klopte op een willekeurige deur
Het was de hoogste tijd om terug
te gaan naar de plek, waar jij
mij al glimlachend verliet met
de geur van Amsterdamse grachten