Het verleden is een gegeven.
Het heden is wat nu speelt.
De toekomst is nog in te vullen.
Wat je het beste kunt doen, ik vraag,
Is zeilen op de wind van vandaag.
Als je denkt dat handen dragen,
Moet je ze vouwen. Als je denkt
te slikken, moet je kauwen. Als
Je wilt stoppen, moet je weer beginnen.
Niet naar buiten gaan,maar naar binnen.
Als je denkt het wordt te veel, dan wordt
Het minder. Als je denkt ik ben een rups,
Wordt je een vlinder. Als je denkt ik win,
Heb je verloren. Niet doodgaan,
Maar weer te worden geboren.
Wat je het beste kunt doen, ik vraag,
Is zeilen op de wind van vandaag. Wat
Morgen gloort blijft misschien wel uit;
Ga vandaag dus met de wind vooruit.
Als je denkt ik ga bouwen, ga je breken.
Als je bekijkt is het bekeken.
Al ik vraag is voor vandaag
Door te zeilen heel gestaag.
Het heden zal zich niet verschuilen.
Het verleden zal lachen na het huilen.
De toekomst is nog in te vullen.
Wat je het beste kunt doen, ik vraag,
Is zeilen op de wind vandaag.