kinderlijke verwondering, levendige energie
bedachtzaam en slim
de wereld opent zich in stappen
aan de voet van klim
lijkt de wereld groot, jij klein
maar de berg
zal voor jou de berg niet zijn
in alle drukte op de aarde
een ontdekking van natuur en intern geluk
om te overleven in een wereld
van structuur en tijdsdruk
anderen komen vragen, klagen,
advies of lieve woorden
over het leven
zoveel te beluisteren
zien en geven
de berg zal de berg niet zijn
in rust spreekt de stilte
moment in tijd
woorden van berusting en tevredenheid
in minuscule delen verbonden
de weg naar het hart
ooit vinden of al gevonden
de berg zal de berg niet zijn
zul je stralen
als een heldere ster hoog in de lucht
de wereld overziend
genietend van de bewondering en liefde
die ook jij verdient