ben jij bij Mij
of wil jij de wallen beklimmen van de bergen
die reeds van mensen zijn
zij die leven op hun hellingen
zwelgen van het verzadigde der aarde
beklim hun vlakten niet
hun woestijnen van dorheid
hun gieren zijn de lusten
die hen laten sterven in weelderigheid
en zo is de vrede de vloek van hun tong
laat hen rusten op de hellingen der beenderen
in het land van afscheid
het land van de aarde
vrede vervormen zij tot oorlog
en waarheid is een leugen tot bedrog
laat uw hand
hun land niet raken
en spreek van ver tot boven hun bergen
hartelozen
gij die geen aarde kent
het hart van de hongerige laat verbranden
en hun vuur uitblust in goddeloosheid
en gij
neem afscheid
zoek naar de nederige
de Held der goden
drink de beker van zijn bloed
eet en leef
ga daar staan waar de fonteinen spuiten
spreek over het leven
van de de Geest
die Hij u heeft gegeven