Veteranen-dag
Een eerbetoon aan onze militairen
die ,waar dan ook ,ons vaandel droegen
Hun taken uitvoerden tot in de verre
hulp verleende waar ze het vroegen
Postuum betoon voor hen die vielen
en feestelijk om de goede moed
Gelijkgestemd met alle zielen
omdat het support er nog toe doet
Al wringt er immer nog een schoen
van de verwachting ruim bemeten
Het behoren niet te kunnen doen
knaagt nog steeds aan het geweten
Het taakniveau was overmaats
leed ook groter dan besproken
Hoe geef je zoiets een goede plaats
liet vele terugkerende gebroken
Wie hoort de verhalen nu nog aan
om te helpen met het verwerken
Hoe stoer ook soms de veteraan
hulp blijft nodig bij het sterken