In de morgen wordt de dag geboren
rossig van Venus in het blauw
van het eerste uur maakt
de zee nog grijs en koud
Een tortelduif begint te koeren
een merel valt in en een wielewaal
klinkt als metaal en blaast
de koperen wangen vol
In het nieuws een dichter
hij is voorgoed heengegaan
9Terwijl de kater sliep
en de pendule liep
en de kanarie sprak
tjiep, tjiep, tjiep).
zingt Adèle Bloemendaal
haar stem in velours verpakt
over de gezusters Karamazow
tante Mathilde en tante Constance
getroffen door een gruwelijk lot
een erfenis die tweespalt bracht
zelfs tot een moord leidde
de moordenaar nog even proefde
(Zij had de juiste dosering genomen
tante Mathilde viel neer als een blok).