Een verzamelaar gaat voor de complete waarde;
Denkt in series, reist voor zijn doel over de
hele aarde. Spendeert aan het hebben een heel
Kapitaal; Is pas tevreden bij het bezit
Van allemaal.
Op kleur, naar vorm of ouderdom; het thema
Bepaalt de adeldom. Postzegels, schilderijen
Of sigarenbandjes; niets is te dol voor het
Blussen van de binnenbrandjes, bij de verzamelaar
In zijn verlangen compleet te zijn; ze allen op
Een rijtje te hebben ten koste van heel veel pijn.
Een mens denkt in soorten en maten; Tracht iets
Van zichzelf achter te laten. Die uitzondering
Maakt hem speciaal; is dat beetje extra boven
Dat van allemaal.