Nederland
Het platte land wat ik zo graag wilde ontvluchten
omdat het gras aan de andere kant echt groener was.
Het stomme land met zijn regeltjes en moeilijk gedoe,
ervan overtuigd dat ik hier niet meer in pas.
Het volle land waar de stress me naar de keel greep
en waar de immense drukte me teveel werd.
Het benauwde land waar je nooit echt alleen kon zijn
met de mensen zo overdreven aanwezig en extravert.
Het gezellige land met zijn gevulde terrassen,
en vrienden altijd binnen fietsafstand.
Het festivalland met elk weekend wel een feest
en anders kan je terecht in het mooie Brabant.
Het fijne land waar mensen wonen die ik liefheb
en waar naar blijkt ik echt niet zonder kan en wil.
Mijn geboorteland waar ik meer van hou
dan ik ooit toe heb gegeven.
Het land waar ik nu blijf
en in mijn hoofd is het
eindelijk stil.