jij houdt niet van gedichten,
dat kan ik best verstaan,
jij houdt niet van samen wandelen
dat neem ik ook nog aan,
je stuurt geen smsjes,
althans toch niet naar mij,
want je knopjes zijn niet zichtbaar,
neem ik er ook maar bij,
je wilt niet op foto,
samen met mij,
en af en toe 'ik hou van jou'
dat zit er ook niet bij,
je gaat thuis gaan slapen,
terwijl m'n kindjes er niet zijn,
ik stuur een diepgaande sms,
maar geen reactie,
da's niet fijn,
je doet gewoon je ding
zonder te vragen wat ik vind,
want ja, jij bent zelfstandig,
en wilt door je klanten worden bemind,
ik kan dat deels begrijpen,
want ben wel blond maar ben niet dom,
maar 't is teveel aan't worden
ook al vind je dit misschien stom,
als er echte liefde is,
doe je moeite elkaar te verstaan,
maar jij verstaat vooral jezelf,
zo neem ik dat toch aan.
Als garnituur hang ik aan jou,
zo is't zoals ik 't zie,
ik hou superveel van jou,
maar omgekeerd precies toch nie...
H. Mariette