Ze merkte tot haar schrik dat er een vrouw was komen opdagen
Op de stoep van het paleis
Omdat de prins het in de krant had durven vragen
Wie is mijn redster? Mijn hand is haar prijs!
Hij had haar herkend aan haar stem, een vrouw uit de stormachtige nacht
Ja, er was een andere vrouw geweest op het strand. Maar dat was niet zij
De vrouw die hem gered had had tovermacht
En van deze ontwikkeling werd de meermin niet blij.
Maar wat kon ze doen? Ze kon onmogelijk praten over wat ze had gedaan
Toch ging het huwelijk tussen prins en de gevonden vrouw door
Er zou een huwelijksboot uit de kust vertrekken. aan boord liet de meermin een traan
Ondanks de vriendschap die ze met de prins had opgebouwd ging die andere vrouw voor.
Haar hart verscheurd, de koningsdochter van de zee.
´s nachts kwamen haar zussen naar het schip van de prins en zijn bruid
En namen een oplossing voor haar mee
De zeemeermin kwam naar buiten uit haar kajuit
In ruil voor hun haar hadden de zeemeerminnen het geheim boven water weten te krijgen
Door de prins te vermoorden met een magische dolk en zijn bloed over haar benen te laten vloeien
Kon de zeemeermin haar verloren vin en haar leven onder de zee weer verkrijgen
Ze nam de dolk aan, maar besloot zich niet met het lot van de prins te bemoeien
De meermin sprong over boord en ontnam zichzelf het leven, en verwerd toen tot het schuim der zee, wat troostend tegen haar fluisterde:
Lieve meermin, ooit op een dag in een volgend leven krijg jij benen en een lieve man.