Hiroshima, de bom.
De som van vijf jaar oorlogsgeweld,
Waarin miljoenen slachtoffers werden
Geteld. Ontvelde verkoolde akkers
Waarop Japanse stakkers niet meer
Konden vluchten voor een enorme
Paddenstoel van vuur. In een fractie
Van seconden wordt de Japanse zon
Overweldigd door een dodelijke
Atoomstructuur.
De keizer van het Oosten, Hirohito, kon
Zich in 1945 slechts troosten met dat er in
De wetenschap zeer dodelijke paddenstoelen
Bestaan; die een einde maken aan waanzinnige
Wereldmacht dromen, maar toch nog iets van een
Vreedzame Oosterse natie overeind laten staan.