Het kopen en proeven
daar begint het mee
een blaadje sla, wat basilicum
het ruiken van het fruit
De marktkoopman trekt
vreemde gezichten erbij
maar valt voor de glimlach
van de sproetige dame
Zij droomt van het proeven
tijdens het snijden, bakken
koken, een witte en een rode
die zij met haar vrienden deelt
Het is als met koffie drinken
het ruiken van gevijzelde Arabica
weegt zwaarder dan het kijken
naar wat in het binnenste vergaat