Op stap.
Elf dames , ik mocht
mee op stap
Hoogovensmuseum staal en techniek
en toch de rondgang
Oogde ludiek
verbaasde ontdekking, haast uniek.
Ik had vermoed
iets rond borduren
kleding , huishoudelijk gedoe
dat trekt meer aan
dan vloeibaar ijzer
het viel mij mee, ik geef het toe.
Wel wat gespreid
werd opgetrokken
doch het proces op doek gebracht
tot tweemaal toe
kreeg alle aandacht
ik had dit werkelijk niet verwacht.
De lunch daarna
moet ik wel toegeven
meer spraakwater dan bij ’t vorig deel
doch ’t al te saam
kreeg een voldoende
al met al een positief geheel.
Je schakelt om
tracht te begrijpen
de diepte van het vrouw’lijk brein
voor mij toch moeilijk
te doorgronden
je doet geen water bij de wijn.
Th.