Raksha Bandhana
Opgedragen aan mijn zusters Aruna en Lalita Ji
& aan mijn Guru Deva Swami Yogeshwarananda Saraswati Ji
Zusters had ik niet, tot mijn groot spijt.
Een bede zonder hoop, tot aan het graf;
Een lege plaats, gemis aan tederheid,
Tot ik tot slot Hem vond Die Zegen gaf,
En vlug verdreef het duister uit mijn zon
En soelaas bood, door mij zolang verbeid,
Terwijl Hij bracht, zo fris als uit een bron,
Twee zusters lief, voor immer en altijd...