Er is gezinsuitbreiding bij ons
Zes kuikentjes zijn er geboren
Zo lief om dat zachte gepiep te horen
De moederkloek is erg waakzaam
Één kuikentje stond naast de hoef van ons paard
Moeder was met haar aanval niet spaarzaam
Ze viel woest aan op de hoef
Om dat te zien was 't waard
't Kuikentje rende naar de veiligheid terug
Heel rap dus heel erg vlug.