Door geloof veroordeeld
Jij, zo sober en oprecht
Met je rijkdom van eenvoud
Vernederd door je eigen soort
Ja, jij met je hart in goud belegd
Maakt het leven minder koud
Wordt jouw gebed ooit nog verhoord?
Met een titel door het slijk het gehaald,
Kookt de liefde in je hart
Onbeantwoord door de jaren heen.
Geen ziel die er nog om maalt
Want de media heeft je proces gestart
En verplettert je in stil geween
Als een monster wordt je afgebeeld
Zoals velen van jouw soort
Voor sommigen terecht, maar vaak ook niet
Jij hebt reeds menig kind geheeld
En gaat onverschrokken voort
Zelfs al doet een ander het weer teniet
Dat ben jij, de man waar ik van hou
De man die van me houdt
De volmaakte liefde niet volmaakt
Als priester voor altijd in de kou
Als mens in celibaat gehouwd
Nooit de liefde zelf gesmaakt
Ja, jij door je geloof veroordeeld
Gedragen door de eenzaamheid