Het zwemmerslichaam is een zegen.
Bedoeld voor toewijding, aan sport.
Schouders enkel uit ijzer gesmeden
Qua prestaties schiet het nooit te kort
Zit het in de geest van deze zwemmer juist
Dan kan hij alles zijn
Zolang hij het pad naar de sport kruist
Hij niet over zijn lichaam peinst
Het zwemmerslichaam is dat van een atleet
Een kampioen bovendien
Dit lichaam verdient arbeid
Zodat de wereld het kan zien
Ook deze zwemmers hebben vragen
Maar één functie voor mijn nek?
Deze, om medailles te dragen
Voor dit zwemmerslichaam weggelegd
Dit lichaam kan presteren
Onder andere in de balsport
De geest moet enkel technieken leren
Fysiek, word het hem nooit te gort
Prijs dit lichaam de hemel in
Maak het trots en laat het vrij
Er is niets wat deze zwemmer zo bemind
Dan een geest in dit lichaam te zijn