Herboren
Ik was vannacht nogal verschoten,
'k had opeens twee bokkenpoten
en een vieze vuile staart
en van kop tot teen behaard.
Ik liep voorover krom gebogen
en had groene kattenogen.
Om me heen enorm gejank
en een vreselijke stank.
Ik stond te branden in de hel
en de hitte was zo fel.
Ik kreeg geen adem in mijn borst
en ik stikte van de dorst.
Ik was volledig uitgeput,
maar werd plots dooreen geschud.
Zo werd ik wakker in mijn bed
en werd ik uit de hel gered.
Ik voel me nu geheel herboren.
Heb het kwade afgezworen.
Ik doe voortaan nog enkel goed,
tot ik ooit eens sterven moet.
-------------