Dingo, mijn wildste dromen over
Wat die Australische wilde hond
Met de mens verbindt; Dingo,
De herder nog niet van de schrik
Bekomen, wanneer die weer een van
Zijn schapen verslonden vindt.
Dingo, roodbruin, borstelige
Staart; zo bijna een huiselijke
Hond in zijn wilde staat. Dingo
Kent vijanden, voetklemmen en
Een heus hek, die bedreigen zijn
Recht op een eigen plek.
Dingo, die wolf zonder schaapskleren;
In de wildernis is hij lang niet altijd
Een mensenvriend. Het kan de noodlot
Zoeker slecht bekomen, tenzij je zijn
Aandacht niet verdiend.