Vandaag wat later en ik heb al heel wat kunnen lezen
zodat ik straks op mijn gemak
wat reactie kan geven
vanuit mijn hart
dat zeker
vaak lees ik hardop, doe dan mijn ogen dicht
en weet je dan zie ik beelden
op mijn netvlies verschijnen
weet je, niet iedereen weet dat ik nogal slechtziende ben
maar het gekke is
dat ik juist daardoor
klinkt waarschijnlijk ongelooflijk
beter
"zie"
zo was ik vandaag, daarom ben ik ook later
in een vintage winkel
van een goede vriendin
doe ik elke week
om wat mooie plaatjes te schieten
van haar collectie
die komen dan op haar facebook pagina
vanaf de mijne
nou was ik er vandaag
en tweemaal
nee eigenlijk was het driemaal
zag ik iets wat een ander waarschijnlijk niet eens zou opmerken
allereerst zag en voelde ik haar verdrietige stemming
ze lachte, maar haar ogen
en haar hart die lachten niet mee
dan kwamen er twee mannelijke klanten
kijk ik hou niet van discrimineren
maar ze hadden iets over zich
dat gelijk alle haren op mijn hoofd en de sporadische
op mijn armen rechtovereind deed gaan staan
ze babbelden, ze kochten ook wat prullaria en gaven
hun ogen de kost
later toen ze weg waren heb ik het haar verteld
zodat ze op de hoogte is
en op haar winkeltje zal kunnen passen
die mannen hadden niets goeds in de zin
ook waren er twee heel leuke spontane jonge vrouwen
die straalden zoveel warmte uit
spontaan sloot ik ze in mijn hart
later kwamen we aan de babbel
het bleek wederzijds te zijn
dit is dus helemaal geen gedicht
maar gewoon iets uit mijn dagelijkse leventje
misschien is het herkenbaar
en anders sla het maar lekker over
goede middag