Deze voeten zijn verveeld geraakt
door het volgen van de dagelijkse sleur
en bijpassende routine
die mijn hielen achterna hinken
Ze willen stappen in een droom
Waar onbewandelde wegen me uitnodigen
Om voetafdrukken achter te laten
En constante glimlachen te planten
Om geluk mee te kunnen oogsten
dus ik spaarde alle moed bij elkaar
En wees mijn angsten de deur
Besloot je te kopen
En te betalen met onbegrensde gedachten
Die mee wilde liften naar avontuur
Jouw donkerblauwe kleur deed me denken aan de zee
met haar krachtige golven
die dromen moeiteloos boven water tilt
en radeloosheid laat verdrinken in een onderstroom van volharding
sterk genoeg
om verwachtingen te dragen
samen met mijn onzekerheden
verborgen tussen een stapel kleren
Soms was je veel te zwaar bepakt
met zenuwen
En onrust
Zodat er geen ruimte meer was voor ontspanning
Maar geen enkele emotie liet je achter
Er was altijd wel plaats voor de overige gedachten die wilde aanhaken
soms zijn er plekken die denken het recht te hebben
je te kunnen bekrassen met vooroordelen
totdat er deuken verschijnen
die je doen openklappen
en ondergedoken gespreksstof in beslag kan worden genomen
zodat nieuwsgierigheid iets heeft om over te roddelen
maar al die beschadigingen
je draagt ze met trots
zoals een soldaat
zijn littekens
je stelt me nooit teleur
en zorgt altijd dat mijn herinneringen de grens passeren
alleen de verre liefdes en haar gemaakte beloftes komen nooit aan
meestal worden ze gebroken
doordat ze hun vlucht missen
zo af en toe
verraden versleten wieltjes de vermoeidheid
dan laat ik je overwinteren bij mij thuis
stofdeeltjes dekken je dan toe als een deken
maar de heimwee naar avontuur
zorgt altijd weer voor een aardbeving van adrenaline
dromen worden dan wakker geschud
om ze waar te maken
dus ik pak de mogelijkheden met twee handen vast
en omhels de dagen
die uitnodigen om meer te ontdekken dan mijn eigen cocon
van regelmaat en onverzekerde geluks garantie
alleen op de vrijheid vertrouw ik
ze claimt nooit
Maar de deur staat altijd open
Hoe lang ik ook weg ben geweest
Welkom ben ik er altijd