Ik wilde bewaren voor jou
het licht van een dag geleden
dat niemand ooit gezien had
de weerschijn in de ramen
Het vuur dat werd ontstoken
wilde ik bewaren voor jou
Zoals al het andere
Ik wilde bewaren voor jou
de vlucht van vogels in de lucht
weerspiegeld in het water
twee steelse blikken naar elkaar
Het schijnsel van lantaarns
wilde ik bewaren voor jou
Zoals al het andere
Maar we wisten het al, dat liefde
een taal was om te leren
even tijdelijk als onbestemd
We kenden ze al, de geruchten
van ontbinding in het ruim
We wisten het al, dat jaloersheid
een storm was om te keren
even schadelijk als ongeremd
We zagen ze al, de verbinding
van geruchten in het schuim
Ik wilde bewaren voor jou
de maan van een nacht geleden
en jouw gezichtjes in mijn adem
op het raam
Maar we wisten we het al, dat adem
vervliegt en maanlicht kwijnt
We wisten het al, zoals ieder ander