Waar het voorheen
nog onzichtbaar was
weggestopt in verre oorden
een pijnlijk verschil
tussen het geƫxploiteerde Zuiden
en het 'welvarende' Noorden
In het ontwaken openen de ogen
voor een wereldprobleem
als beperking en falen
van het 'best' functionerende systeem
gebaseerd op oneindige groei
de een ten koste van de ander
door hebzucht en een zelfzuchtig verlangen
een systeem is sturend
en niet zomaar te vervangen
we lopen tegen meerdere grenzen aan
raar maar waar
en zo wordt
het onzichtbare pijnlijk zichtbaar