Leed.
Om je heen zie
je contouren
van leed op allerlei gebied
rond pijn en dood
niet verder willen
wat ligt er voor mij in ’t verschiet.
Je poogt de angel
weg te halen
doch haakt die in je eigen vlees
dan brandt het al
heel diep je bloed in
ontstaat er iets van druk en vrees.
Men zegt leed
moet je onder ‘t oog zien
doch liever kijk je wat op zij
om weg te vluchten
uit dit duister
leed…ga toch liever mij voorbij.
Toch kan jouw inzet
leed verzachten
als je het deelt , meevoelt, verstaat
die ander draagt
op die momenten
als hij alleen die zorg in gaat.
Niemand ontkomt
in eigen leven
te dealen met een anders leed
toch ook persoonlijk
te ontdekken
’t moment dat jouw geluk plots spleet.
Geweldig dan
iets te onder vinden
van liefde, vriendschap .Van een God
die naast je staat
Je troost, wil dragen
als warme basis in je lot.
Th.