Zachtjes wiegend ontwaak ik in mijn hangmat
Omringd door de weelde van warmte en tijd
Kijkend naar alle groen, de vogels kwetteren
Vanochtend heb ik geluk
Ondanks het trieste miezerige weer
Spelen eekhoorntjes tikkertje in de bomen
Zoals ze waarschijnlijk elke ochtend doen
Ze trekken zich van niks of niemand iets aan
Maar vandaag ben ik getuige
Ik heb vrij, een beetje ziek
Geniet van het moment
Liefst nog met vertraging
Tijd voor een bakje leut
En dan weer terug onder de wol
In stilte genieten van de natuur
Vanuit mijn raam worden
herinneringen ingelijst
Wat kan het leven toch simpel zijn