Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Aan de andere kant
Aan de andere kant
Het is niet eens het roestig ijzerdraad
met daar omheen gedraaide haken
Waarachter jij haast wezenloos staat
onzeker van al jouw nieuwe taken
Het is een wederzijds onvermogen
wat meer weerhoud dan het oude hek
Opinies spelen met vragende ogen
een taaltekort verstomd het gesprek
Is het de angst om weelde te delen
of de scenario’s die haters schetsen
Laten we onzekerheid met ons spelen
of vooroordelen gewoon maar kletsen
Er worden oplossingen gevraagd
die boven ons gemak uit gaan stijgen
We worden als partijen uitgedaagd
een herwaardering op orde te krijgen
Verplaatsen is niet van daar naar hier
maar juist hier in elkaars beleven
Ellende transformeren naar plezier
als we het maar een kans gaan geven
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Nayeli
:
Zondag, oktober 11, 2015 19:08
heel diep en mooi verwoord - meer dan graag gelezen
Bompa
:
Zondag, oktober 11, 2015 02:12
Verdomd heel mooi gedicht.
Volledig mee akkoord.
p.s. bij ons in Vlaanderen zeggen ze : de ijzerdraad.
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
de redactie
Gepubliceerd op:
10 oktober 2015
Thema's:
[Oorlog]
[Verwerking]
[Samen]