Veilige volière
zijn volière was mooi
veilig tegen rovers
voor de vogels leek het geen kooi
onneembaar voor valse lovers
de draad dubbel en 50cm diep
geen muis kon er in
veel planten en tien meter lang
de halsband parkieten hadden zin
die zaten in een hok alleen
voor kleine vogeltjes te groot
halsbanden hebben een hart van steen
een koppeltje parkieten, liefde groot
ze hadden twee eieren in het nest
voor rust bij de halsbanden gezet
die waren jaloers en braken het nest
de halsbanden beten de parkieten
de bek af…geen inbreker, een inwoner
ela