Wattenschudding
Als je hoofd bonkt
en je lijf mooi bont kleurt
Als je stalen ros in rengalop
niet te houden viel
en jij dus valt
Als je botst met de buitenwereld
maar veel meer nog vanbinnen
Als er niets te zien valt en je door wilt gaan
maar uiteindelijk toch een flinke tijd
niet van de grond kunt opstaan
Als je tijd kwijt bent, maar geen flauw idee hebt hoeveel
Als allemaal mensen je aanraken en aankijken
en je lijf in de paniek schiet
maar je geen energie hebt om op te staan
de scene achter je te laten
Als je later bedenkt dat je een rondje had kunnen geven
om zo het cafeetje ernaast te laten profiteren
en de menigte op een afstand te houden
Als de gele trailer aan komt rijden
en je weet dat jij en je ros de reden zijn
Als je volgens voorschrift pijnstilling slikt
maar de klopgeest erdoorheen breekt
blijkbaar niet het gehoor vindt wat hij zoekt
Als de groene vestjes op bezoek komen
met hun schrijfblokjes al in de hand
Ja, mijn ID heb ik wel, een idee van wat er gebeurde
dat niet, (nog) niet? niet (meer)?
Als je hoort dat je rust moet houden maar slapen niet lukt
en piekeren het bonken alleen maar doet verergeren
Als je je ziek moet melden terwijl je je niet ziek zou voelen
als de watten in je hoofd nou zouden ophouden met schudden
Neem mij maar met een korreltje zout voor de komende dagen
deze hoofdpijn en wattenschudding blijven nog wel even plagen
ik neem me voor braaf te zijn en gehoorzaam te laten
wat mijn dwang en hoofd me proberen aan te praten
Fijn weekend nog verder!
ik houd me koest en hopelijk die watten dan vanzelf ook ;)