daar liep ik dan
door de Stationsbuurt
in ons Haagje
wat een verscheidenheid
aan mensen
van diverse origine
vrijdag
dus uit de moskee
stroomden de mannen
sommigen met jurk en baard
Vader Abrahamfiguren
soms wil ik ze op de foto zetten
maar het respect voor hun
houdt me tegen
afbeeldingen mogen niet
wel vreemd
maar goed
dus af en toe een foto van het straatbeeld
er zijn winkeltjes
ook heel verschillend
grappig is het
ik vind het wel gezellig
om er te lopen
een goede vriendin van mij
heeft er een vintage winkeltje
daar kun je heerlijk slagen
er is leuk spul te koop
echte kleding
vaak uit vroegere jaren
en ik vind het net een snoepwinkel
want ik kan er altijd slagen
word er af en toe zelfs een beetje
hebberig van
hoeden en petten en damescorsetten
ja ja
echt waar
vaak is de kleding nog nieuw
met de originele prijskaartjes er aan
vorige week
kocht ik er een fijne winterjas
heb de mijne maat zes en vijftig
er heen gebracht
ging met een maat vierenveertig weer naar huis
lichtvoetig wandelde ik door de
Stationsbuurt in ons Haagje
genietend van alle mensen
die ik tegenkwam
ik bedoel maar het hoeft niet naargeestig
of vervelend te zijn
om originele mensen te ontmoeten
of ze nu blank of bruin, geel of rood zijn