De aflandige koers is een verschil
in hoogte, een smalle watergang
stromend over hellend vlak,
merkbaar als een dunne lijn van
verhang, als nevelbalsem voor
een schrale zon. Het debiet van
pijnwater is kracht zonder zwaarte,
is hemel tussen aarde en oevers,
is dimensieloos als drijven.