Sint Nicolaas.(thema)
Als Schutspatroon van
de zeelieden
komt hij altijd per schip aan land.
Op zes december is
zijn jaardag
Heilige in liefdevol kinderverband.
Heilige toch wel
Maar met leugen
in duizendvoud zo nagespeeld
de echte is helaas
verscheiden
geen enkel kind wordt ’t meegedeeld.
Het kinderfeest
glanst in de mijter
de pepernoten vliegen in ’t rond
en op de avonden
daarvoor al
klinkt ’t hoogste lied uit kindermond.
Hij heeft problemen
met zijn pieten
die zijn te zwart voor deze tijd
eeuwen lang mochten
wij van hen genieten
nu wordt voor een blanke piet gepleit.
Bisschop van Myra
kent zijn zorgen
zelfs de Navo is hem op het spoor.
Wij blijven zingen:
“kom maar binnen
met zwarte Piet”, dat mag hier hoor.
Th.