Zijn heilig doel
nu wou hij het weten
hij stokte als wou hij vluchtten
hij vroeg, wat is jouw heilige doel
hij stond pal, had dit niet verwacht
de werker stond met de mond vol tanden
wankelde hevig op zijn benen
maar gaf geen antwoord
zijn ogen zochten een uitweg
toch liep hij niet weg
alsof hij wist dat men het goed meende
de werker wou snel verder werken
maar de vraag werd herhaald
dan leek het de werker meer dan genoeg
draaide zich om en vertrok
zo snel zijn vele poten toelieten, toen wist hij
een duizendpoot heeft geen heilig doel
ela