Seizoenen.
Kwartalen tekenen
Hun wezen
Als winter, lente , zomer herfstgetij
Zakken met kleding
Van boven naar beneden
And’re weer terug Dat hoort er bij.
In die variatie
Ligt de jaargang
Waar overgang ons leven boeit
Wij zien de afbraak
De ontplooiing
Waar in de lente ’t nieuwe groeit.
Vakanties veelal
In de zomer
Doch ouderdom verruimt die trend
Zoals de huisjes
Hotel en vliegreis
Ons doen ontwennen aan de tent.
De herfst nu in
Haar laatste fase
Heeft boom en struik gekaald
Stormen en regen
Duist’re uren
Hebben ons binnen’s huis gehaald.
Wij vieren nu
Rond warme haarden
De feesten in een huiselijke sfeer
St. Nicolaas, advent
En kerstmis
Het oude jaar en ’t nieuwe weer.
Ook sneeuw en ijs
Kunnen plezieren
Het helpt ons door de koude heen
Sterkt ons verlangen
Naar de lente
Waarin de zon toch langer scheen.
th