Verborgen wendingen in een onverlicht portaal
zonder het geheim van spanning tot de toegang
alleen jou gevisualiseerd in kleding van de nacht
klonk jouw galm in het portaal als vrijheid gezang.
Verborgen wendingen achter de gesloten deur
chic door zijde voelde de aanraking fluweel zacht
gepolijst reflecteerde verbinding in het avondlicht
met gedeelde geheimen als gebundelde kracht.
Verborgen wendingen na het geluid van het slot
functioneerde het knipperlicht als een lichtstraal
waarna ik alleen mij vlucht nam door het raam
om mij te buigen naar het onverlicht portaal.