Horen of luisteren ?
Er klinken woorden
En geluiden
Je hoort het doch je luistert niet
Moet ziften uit
Het hoorbaar vele
Opdat je wel het goede ziet.
Advent , toonaard
Van het verwachte
Het klinkt alom de ether door
Hoor je dit lied
In volle luister
Dan raak je in het juiste spoor.
Een aloud lied
Van ’t eens gebeurde
Waarin verwachting luisterrijk
Dat bracht wat
’t Woord de oren toetste
De komst van Kind en Koninkrijk.
Wij luist’ren volop
In verwachting
Naar ’t oude Woord op nieuwe leest
Van Kind en Rijk
Dat kwam ,.zal komen
Beluisterd in gehoorde Geest.
th