Geweldig vreemd.
Kerst en nieuwjaar
Kaarten die stromen
Van hot naar het als vredegroet
Je zoekt de namen
Eens per jaar soms
Waarin je zo elkaar ontmoet.
Je poogt die
Vredegroet
Die eenmaal op klonk in Bethlehem
Te etsen zij het
Onvolmaakt toch
Doch ‘’t wordt een toch gehoorde stem.
Een stem die weergeeft
iets van liefde
verbondenheid, vriendschap en trouw
in woorden beelden
spreken gedachten
die boodschap, dat ik van je hou.
Het vreemde is
Dat het ons aanspreekt
Het is als een weerspiegeling
Van wat dit Kind
Ons al wil zeggen
Hemel en God zijn in geding.
Wij grijpen terug
Op die belofte
Die geldt voor elk , dat is de klank
Die opklinkt in
Dat enig kaartje
Het is gedompeld in de dank.
th