Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Maria
In haar huisje arm en klein
met zichzelf en met haar dromen
en haar jonge meisjesbrein
onbewust wat er zal komen
Bevend en met angst bevangen
toen opeens aan haar verscheen
iemand uit de Hemelgangen
plotseling was ze niet alleen
't Sprak haar toe met engelenmond
nog nooit gesproken zinnen
woorden die God zelf haar zond
kwam bij haar toen binnen
Een Kindje zal ze baren
onervaren en nog maagd
ze kon dit niet verklaren
en heeft de engel toen bevraagd
Geloof en diep vertrouwen
en alles in Zijn Hand gelegd
gezegend onder alle vrouwen
door profeten reeds voorzegt
God de Zoon in Liefde groot
zonder donder of geweld
heeft Zich in een maagdenschoot
aan de mensen voorgesteld.
Reacties op dit gedicht
rdoek vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Hans Winter
:
Vrijdag, december 25, 2015 23:23
moge
juist zo
het kwetsbaar
kind als de hoeksteen
voelen van ons aller
anders
huis.
groetje,
hans
Over dit gedicht
Auteur:
rdoek
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
24 december 2015
Thema's:
[Kerst]
[Geloof]
[Liefde]