Dan komt opeens het verhaal voorbij
waar je zelf alle feiten van kent
Aangekleed met stemmingsmakerij
zodat het opeens ten vreemde wendt
Je ziet een beeldvormend trieste relaas
met gebogen en ontbrekende waarheden
Hoe blijf je dan alsnog emoties de baas
als jouw overtuiging wordt gemeden
Komen er woorden in je op om je weren
heb je haast de schandpaal al ingericht
Of wacht je tot de woorden zich keren
en de prater plat gaat op z’n gezicht
Een touwtrekkerij lijkt niet te vermijden
daar heeft waarheid het meeste grip
Er komen vanzelf openhartige tijden
en een eind aan de gevormde egotrip
Vooralsnog is het moddergooien in gang
grijpt hij modderkluiten uit z’n eigen moeras
Met waarheid als fundament ben ik niet bang
verdwijnt zijn verhaal in een grote plas