De val van het voetstuk
Heb jij ook geschreeuwd en gejuicht
bij de zoveelste Hollandse gouden plak
Was je er ook heilig van overtuigd
de klasse en het grote gemak
De lopers ,fietsers .zwemmers en meer
Hollandse glorie fit en vastberaden
Wat gingen ze ongelooflijk flink te keer
maar de overwinningen waren beladen
Na vele jaren komen de verhalen los
van de niet zo zuivere supplementen
Gebruikers ,net als het grootste gros
een hulpmotor in plaats van talenten
De sportfotoboeken in de kast
tonen daders in plaats van helden
Met de regelmaat worden we verrast
heeft er weer ééntje wat te melden
Het grootste verdriet is aan diegene
die zich uit passie tot de bodem sloofde
Wiens glorie nu ook haast verdwenen
omdat men ,hun ook niet meer geloofde
De toverdrank raakt uitgewerkt
verloedering blijft nog als straf
De meeste donderden ongemerkt
zo van hun voetstuk af ….