je kent het wel
het spel
van je dromen
waar velen denken
om er snel rijk
mee te komen.
in een bruin café met
vermufte geuren,
een houten kast
met allemaal gaten,
en lampjes die flikkeren,
in alle kleuren.
een zilveren bal
gaat rollen
het spel
is begonnen
hopelijk kiest hij
het juiste getal.
je geldbeugel plat
en nog niks gewonnen,
maar geen paniek,
grabbel gewoon
nog eens in
je broekzak.
nog altijd niets
na twee uren
spelen,
het spel gaat nu
plots wel stierlijk
vervelen.
je hart wordt onrustig
en je hand gaat
belagen,
de flipperkast moet plots
wat slagen kunnen
verdragen.
de avond valt snel,
je maag krijgt wel trek
maar je geldbeugel leeg
en de bingo die lacht,
want zijn buik overvol
dat snap je toch wel!
Johny Donovan,2016