Ben jij vandaag
al gek geworden?
Het is die stem
die verdwaalt
tussen je oren
en soms,
heel soms, maar
eigenlijk te vaak,
je mond opent.
Kan je zwijgen?
Of doet het te pijn
om op je tong
te bijten?
Stroomt je bloed
de verkeerde kant op,
als je heel eventjes je
gezond
verstand gebruikt?