Achteraf wist zij precies
waar het aan lag en zij noemde
seksuele betrekkingen van allerlei
aard waarbij de verschillen
van mannen en vrouwen samenspannen.
Er welde iets van ongeloof omhoog
van al is de liefde nog zo diep
het verzandt of slibt dicht
graaft zich in tegen de kou
verstopt zich in de ondergrond.
Opluchting om wat eindelijk uitgesproken
de stof van mensen tot stof vergaat
nu met een gerust hart kon wachten
op het verschijnsel Zonnekoning
de grote vloed en Madame de Pompadour.