Wachtruimte.
Vertoevend in de
Ruimte van het wachten
Zijn wij op zoek naar levenszin
Waartoe, waarheen
Zweven gedachten
Waar ligt voor mij, voor u, gewin.
Soms is die ruimte
Vol met mensen
Die komend wachten blij of met verdriet
Je deelt en leert
Keurt alle prijzen
Tussen het vele dat je ziet.
Soms kiert de ruimte
In het eenzaam
Ben je verlaten, klaar je zelf de klus
Om voort te gaan
In de beoogde richting
Herstel je flink een opgelopen blus.
De één wacht lang
De andere weer korter
Vaak toch ontmoet je iemand om je heen
Die met je wacht
Die met je worstelt
En voel je je al wachtend niet alleen.
Allen die wachten
Hebben een bestemming
Die gelijk gericht de einder vindt
Doch in de ruimte
Waait immer verkoeling
Een heilige en toegeruste wind.
Th.