Anders dan hoe het eerder was,
Uiteindelijk beland je in een plas.
Een plas waar het minder gaat,
Een waar je gedeeltelijk alleen voor staat.
Mijn klas is gezellig en leuk,
Soms liggen we samen in een deuk.
Dit jaar moet het serieus zijn,
Dit jaar moet ik slagen zonder pijn.
Aan pesten heb ik een hekel,
je ligt dan in een stekel.
Het zou verboden moeten zijn,
Door pesten voel je je zo klein.
Dat gevoel wil je kwijt,
Daarvan krijg je zeker geen spijt.
Je moet dingen kunnen vergeten,
Hopelijk wordt het weggesmeten.
Makkelijk is het niet,
Gooi alles maar in een vergiet.
Laat het maar gewoon gaan,
Zo blijf je niet alleen staan,
Je vrienden zijn er om je te steunen,
Daar kun je even zacht op leunen.
Dan ga ik nu maar stoppen,
Dit gedicht zal nu toch wel kloppen.
05-01-2011