Strandlopers.
Het speelse spel
in brandingsgolven
van lopertjes ,divers en snel
boeit mij enorm
in hun verschijnen
het gaat hen hier bijzonder wel.
In winterkleed
moeilijk te traceren
de drieteen en de bonte vooral.
Eenvoudiger
steenloper en paarse
die ik rond de pier meer vinden zal.
Ongeloof’lijk rap
ratelen de pootjes
alsof onzichtbare motoriek
hen aandrijft
zonder op te winden
geniet ik volop van dit brok ludiek.
Komen en gaan
tussen het vloeiend water
verzamelen zij hun etenswaar
voor mij onzichtbaar
kennelijk aanwezig
en liefst in groepjes bij elkaar….
….trotseren zij
de elementen
van koude , storm en stuivend zand
Heftig en stoer
is hun bewegen
tussen de zee en ’t vaste land.
Th.