Hond
moeder, vader en zoontje
zoontje tussen hen, hand in hand
ze stapten de mooie laan langs
plots stokte het drietal
een eindje verder liep een hond
het beest naderde snel
stapte op hem toe, snuffelde in de haag
ogenschijnlijk was het een wilde hond
hij kwam grollend en happend nader
de drie wisten niet wat gedaan
de hond keek hen geïnteresseerd aan
zijn tong likte vervaarlijk zijn snuit
hij kwam voorzichtig nader
legde zijn voorpoten op de kleine schouders
zijn muil ging open, hij likte
het gezicht van de kleine keurig af
dan ging hij mooi opzitten
bekeek vragend het kleine ventje
de chocolademond was verdwenen
het was een hongerige hond, wou nog
ela