Geen stem die kan bekoren
geen plaats die iets vraagt
zelf een antwoord niet kan horen
hier iedere regel altijd openstaat
Of er ooit iets te horen valt
lijkt aan het lot te zijn gegrond
toch, de vraag blijft knagen
wellicht een antwoord onvermomd
Waarom?., maakt iets zo abstract
voor hoelang al, iets te diep
wat ik enkel graag horen kon;
eigenlijk 'iets',en dus nooit bestond
Is er iets of weet ik niets?
Zo donker op klaarlichte dag
de nacht toe naderend
waar ik plots, zelfs daarin
geen sprankeltje vurig vind
Alles blijft meegaand van aard
zeurderig, maar net nog 'iets'.,
meegaande
van aard