Licht in een doosje
Alsof het zo moest zijn en het daarom ging
Met hoop in het hart koos je
Voor dit kleine ding
Gevangen licht
Doosje open
Doosje dicht
Gedachtes die los lopen
Gek van gedachten
Altijd daar
Fluisterend, sturend
Maar zijn ze waar?
Naar buitend turend
Bevestigen of onkrachten
Waarop wachten?
Totdat het licht weer komen gaat
Vroeg of verlaat
Dan weer terug in de doos
Licht gevangen als in een koelkast
Spiekend om de hoek van de deur
Of het uit gaat, is het dan loos?
Of toch dat het op past?
Geruisloos en zonder geur
Om dan ineens op te laaien
Als in een regenboog
Een pracht aan de horizon
Met een glimlach naar beneden te zwaaien
Of het daarom ging? Een stralend betoog
Het licht overwon