Vandaag was leren,
leren loslaten
met de tranen
het gevoel
de betekenis
een beroering
Het leven is leren
evenals het geven
is het leren uit leven
Een leven krijgen is lerend geven
Niets kan verder gaan
als een huilende moeder
die je steviger dan ooit
wilt omarmen.
Niets. Dan ook alles enkel is,
dan wat er geven kan:
Echter blijft alles;
doorgaande van aard
Kan er meer inzitten
dan dit tranendal
zal er meer mogen
te leren uit het gegeven:
Echter alles blijft;
geven en nemen
Starend na de maan
gedachten, zoals hij;
bijna volledig, zonder
het laatste antwoord
maakt mij tot in tranen
wat er ook komen zal:
Echter alles blijft;
lerend en half gedaan
Wat ik meer kan dan geven
of niet kan zonder
maakt ieder evenwicht wankel
wellicht ieder leerproces ontnemend
het maakt alles en/of niet:
Echter blijft mijn alles hier;
het leren is geven voor leven
Moeder. Ik houd zo veel van je,
zo veel.., oh zo veel