Hij die verdween
uit ‘t zicht, verder uit gedachten
Hij die schaduw
klemde over mij, over velen strakker
Hij die vergoelijkte
zijn daden, allemaal even mis…
Een gewetenloos geweten,
wacht straffeloos op straf.
Geen keten zo ketenend als de mijne zal zijn.